Teorije web Dizajna: Index

Rekli su o meni


User Centered Manifesto

Tekstovi


Blogovi koje posjećujem


Linkovi


Kontakt

Ako imate kakvih pitanja vezanih za tematiku kojom se bavim ovdje ili ako me pak želite zaposliti kao web developera, slobodni ste da me kontaktirate na e-mail adresu: zoka[kod/at/na]banjaluka.com

Unaprijed vam se zahvaljujem na svim poslanim primjedbama, prijedlozima itd.

06.01.2006.

Sretna Nova '06, ja živ itd.

Eto da vam, sa malim zakašnjenjem, poželim sve najbolje i najljepše u Novoj nam 2006. godini!

Ne znam kako da počnem.
Dobio sam (samo) moju sobu, (samo) moj radni sto, (samo moj) ključ od vrata i... i što je najbitnije - SAMO MOJ RAČUNAR!
Ne mogu vam opisati kakav je to osjećaj nakon godina i godina djeljenja nasušnog 'ljeba sa burazom. Morao sam par dana net sačekati, al' sad je i on tu i sada sam Kompletan! Prvi put u životu mi se desilo da imam komp/internet dostupan mi 24/7 i da jednostavno ne znam šta bih radio, koji bi sajt posjetio. Prvo noć mi je proša u odlučivanju koji ću sajt prvo posjetiti. Od tada ne spavam. Ili spavam jako malo.
Bilo kako bilo, polako se dovodim u red. Navikavam se na cjelonoćno bdijenje i blejanje u monitor i tak' pa očekujte me malo češće ovdje.

Evo, da vam i nakon duže vremena kažem nešto pametno.
Naime, posljednjih dva sata pokušavam nacrtati neki sajtić u Photoshop i pogledajte šta sam nacrtao:

Moj posljednji rad u Photoshopu

Nije da mi nije palo na pamet, samo sam mislio da je imam u glavi - Osnovnu skicu sajta, mockup, model, prototip! Čuo sam za par ljudi koji to ne vole, kojima je to bezze i lejmerski. E, oni il' su mazohisti ili sa njima nešto nije uredu.
Moje lično, laičko, stručno i profesionalno mišljenje je da se bez toga jedostavno NE MOŽE!
Da ne razglabam previše o tome, svaki put prije pokretanja Photoshopa pogledajte link iz predzadnjeg posta. To vam je prijateljski savjet. Olakšaće vam život, vjerujte mi na riječ

Laku Noć

Sadržaj © 2003 Zlokapa zoran. Powered by blogger.ba | 48735 | RSS